American Vs European Blackjack

American Vs European Blackjack

Blackjack-varianter på online-kasinon kan delas upp i två stora grupper – amerikanska och europeiska. I amerikanska blackjack-varianter behandlas återförsäljarens första kort med uppåt och det andra kortet behandlas med ansiktet innan spelaren gör sitt första drag. Ansiktskortet är känt som hålkortet i online blackjack-terminologi. I europeiska blackjack-varianter behandlas återförsäljarens första kort, men det andra kortet behandlas inte i början. På grund av detta europeiska blackjack heter varianter “inga hål” varianter. Denna skillnad i hanteringen av korten påverkar både den efterföljande gameplayen och blackjackstrategin.

I amerikanska blackjack-varianter om dealerns ansikte upp-kort är en ess kan du aktivera försäkringsbudet. Återförsäljaren peppar då på sitt hålkort för blackjack. Om dealern har en blackjack så förlorar du ante-insatsen men betalas försäkringsbudet. Om återförsäljaren inte har blackjack förlorar du försäkringsbudet och kan fortsätta med handen. Om återförsäljarens uppe-kort är ett tio-värde-kort kontrollerar återförsäljaren igen sitt hålkort för blackjack. Om dealern har en blackjack så förlorar du ante-insatsen. Om återförsäljaren inte har blackjack kan du fortsätta med handen.

I europeiska blackjack-varianter gör avsaknaden av hålkortet det omöjligt för återförsäljaren att söka efter blackjack innan spelaren spelar ut sin hand. Om återförsäljarens uppåtkort är ett ess kan du aktivera försäkringsbudet och fortsätt sedan med handen. När du har gått igenom handen, hanteras återförsäljarens andra kort uppåt. Om dealern får en blackjack är försäkringsbudet utbetalt.

I online blackjack kan du dubbla ner eller dela på dina händer. För detta måste du placera ytterligare insatser. I amerikanska blackjackvarianter gör du beslutet att dubbla ner eller dela upp efter att ha konstaterat att återförsäljaren inte har blackjack. I europeiska blackjackvarianter måste du fatta dessa beslut innan du vet om dealern har en blackjack eller inte. I europeiska blackjack-varianter kan du förlora dubbla och delade spel till en blackjack-återförsäljare, medan i amerikanska blackjack-varianter kan du inte. Därför erbjuder amerikanska blackjackvarianter något högre avkastning. När det gäller strategi kan du vara mer aggressiv i splittringen och dubbla drag i amerikanska blackjackvarianter. I europeiska blackjack-varianter måste du anta ett konservativt tillvägagångssätt i dubbla ner och delade rörelser när återförsäljarens uppåtkort är ett ess eller ett tio värdekort.

admin