D’Alembert System i Blackjack

D’Alembert System i Blackjack

Medan många blackjack-spelningssystem kallar dig att göra riskabla och bankrollhotande beslut vid bordet, är D’Alembert-systemet ett lite säkrare val. D’Alembert namngavs efter sin skapare, matematiker från 1800-talet och fysiker Jean le Rond d’Alembert, som teoretiserade att hans arbete kunde användas för att balansera vinster och förluster på lång sikt – men han menade inte helt för att detta ska bli ett blackjack-system. I alla fall är D’Alemberts ursprungliga arbete välkänt för sin tillämpning i blackjackvärlden, vilket definitivt gör det värt att granska.

Hur D’Alembert-systemet fungerar

Detta system är en lättare version av en negativ progression, där spelarna ökar satsningarna efter förluster. Närmare bestämt uppmanar D’Alembert spelare att öka satsningarna med en enhet efter varje förlust, samtidigt som insatser minskas av en enhet efter en seger.

Låt oss till exempel säga att du spelar på ett blackjack-bord där minsta insatsen är $ 5, vilket skulle vara en satsningsenhet. Om du förlorat den här handen, ökar du din nästa satsning med en enhet (totalt $ 10). Om du förlorar den här handen, skulle din nästa satsning vara tre enheter (totalt 15 dollar). Om du kom tillbaka och vann följande hand, skulle din nästa satsning vara två enheter (totalt 10 dollar). Som du kan se är det här ett ganska enkelt vadslagningssystem att använda, och du behöver bara komma ihåg vad din sista satsning var att effektivt använda den.

Hjälper D’Alembert-systemet dig att vinna?

Som med alla vadslagningssystem är den sanna måtten på framgång i vinsten. Naturligtvis vet de som är uppe på sin blackjackstrategi att inget spelningssystem verkligen kan slå huskanten på lång sikt. Så i slutändan är det ofta viktigare att titta på hur säkert ett vadslagningssystem är, snarare än möjligheten till vinst.

Och D’Alembert-systemet är definitivt en av de säkraste blackjack-spelstrategierna du kan använda. Till skillnad från de flesta negativa framsteg kräver det inte att du gör stora spel efter en förlust. Istället höjer du bara din satsning en enhet efter att ha förlorat en hand. Självklart läggs lite mer risk när du bara minskar dina insatser efter vinster av en enhet, eftersom du kan vinna en hand och förlora strax efter en stor förluststrimmel. Sammantaget tar du dock mycket mindre risk genom att använda D’Alembert-systemet än att säga med Martingale eller Parlay-systemen, som är mycket mer extrema.

admin