De fyra typerna av pokerhänder

De fyra typerna av pokerhänder

Hur man ska spela en pokerhand beror på mycket många faktorer och det är detta som gör poker till ett populärt spel. Arten av motståndarens spel och pot oddsen är några faktorer som pokerspelare överväger. Men den viktigaste faktorn är typen av hand som spelaren delas ut. Det är vanligt att klassificera pokerhänder i fyra typer, nämligen låshänder, starka händer, marginella händer och svaga händer. Olika strategier föreslås för varje handtyp.

Låshänder är de händer som är nästan säkra på att vinna. I Texas Holdem om du efter att floppen har öppnats håller du tre drottningar och två tvåor så skulle det betraktas som en låshand. Vid den punkten bör din strategi vara att göra potten så stor som möjligt. Därför bör du undvika att spela aggressivt och se till att ett större antal spelare stannar i spelet så länge som möjligt. Håll bara fingrarna korsade att ingen har en bättre låshand.

Starka händer är händer som har potential att bli vinnande händer när spelet utspelar sig, men som inte har låsa händer. En delad ess och kung är en stark hand innan floppen öppnas. Med starka händer måste du spela aggressivt tidigt med omedelbara höjningar och tvinga spelare ut innan gemenskapskorten öppnas. Om spelare med marginella händer vill stanna kvar och se floppen, måste de få betala ett pris och ta onödiga risker. Om de får spela billigt, kan deras marginella händer efter floppen bli starka och skjuta ut dig. Om du när som helst känner att din initiala starka hand har blivit marginell, växla till strategin för marginella händer.

Marginalhänder är kanske det svåraste att spela. Ett startande par av knektar är en marginell hand eftersom det finns en möjlighet att få ett fullt hus eller fyra av ett slag men en fjärrkontroll. Du bör bara ange med marginella händer om kostnaden är låg. Till exempel om vadslagningen inte har varit aggressiv och du kan gå in med minsta insats. Ett annat tillfälle när du kan komma in med marginella händer är när alla spelare har kontrollerat under en satsningsrunda. Om du är bland de senare spelarna och många spelare har veckat är ännu en möjlighet att komma in med en marginell hand.

Svaga händer bör inte spelas alls. Sådana händer har litet hopp om att vinna även med rimligt möjliga community-kort. Därför är det dumt att stanna kvar i vadslagningen bara för att se floppen, ett misstag som lösa spelare ofta gör. Om du fortsätter att satsa på svaga händer kommer du att befinna dig i en position där du har en stark hand men otillräcklig bankrulle. Och sedan förbannar du dig själv för att du slösat bort din bankrulle.

I studpoker kommer din hand att ändra dess natur. En stark behandlad hand med ess och kung kan bli svag när floppen öppnar. Kasta inte bra pengar efter dåligt. Vik så snart din hand blir svag.

admin