Lär dig Hi-Lo-kort som räknar rätt sätt

Lär dig Hi-Lo-kort som räknar rätt sätt

Varje seriös blackjackspelare, vare sig det är en fritidsspelare som vill hålla sitt eget i ett kasino på semester eller en erfaren professionell korträknare, har åtminstone en grundläggande kunskap om Hi-Lo-korträkningen. Anledningen är att Hi-Lo-strategin, som utan tvekan är det enklaste systemet att lära sig, är själva Bibeln i allt korträkning, på mycket sätt basstrategin är Bibeln för att spela stark basic blackjack.

Hi-Lo-räkningen uppfanns av en matematiker vid namn Harvey Dubner som förknippades med blackjack-legenderna Dr. Edward O. Thorpe och Stanley Wong under de banbrytande korträkningsdagarna i början av 1960-talet. Det bästa med High-Low är dess enkelhet och på grund av detta är den fortfarande den överlägset mest implementerade korträkningsstrategin som används idag.

Lär dig det enkla Hi-Lo-antalet
Skaffa bara dig ett enda kortlek, ta ett av var och en från Ess till King och sortera de tretton korten så här:

– På en översta rad placerar du korten: 2,3,4,5,6

– På en mellanrad placerar du korten: 7,8,9

-I en nedre rad placerar du korten: 10, J, Q, K, A

-Tilldela ett värde till vart och ett av korten i varje rad

-Korten i den översta raden räknas som +1

-Korten i mellersta raden räknas som 0

-Korten i den nedre raden räknas som -1

Du kommer att notera att det totala kumulativa antalet för den översta raden är +5, för den mellersta raden 0 och för den nedre raden -5. Så om du räknar alla tretton kort på kumulativt sätt kommer du att nå 0. Om du inte når 0 har du gjort ett misstag.

Lär dig den löpande Hi-Lo-räkningen
Ta hela kortkortet, blanda upp dem och räkna sedan ner dem en efter en. Du bör åter hamna på noll. Upprepa antalet däck så många gånger som det tar för dig att nå noll varje gång.

Lär dig att konvertera till den sanna Hi-Lo-räkningen
Eftersom du sannolikt kommer att spela och räkna flera-däck såväl som enkel-däck-spel, måste du lära dig det rätta antalet för båda scenarierna. Det sanna antalet är helt enkelt det räknade antalet dividerat med antalet däck som återstår att spela, inklusive korten som bränns av på baksidan av kortskon.

Om du till exempel spelar ett enda däck och har ett räknevärde på +4 med hälften av däcket kvar, är ditt sanna antal +8 (4 dividerat med .5). Om du spelar en sex-däck sko med samma räknevärde på +4 med tre däck kvar, är ditt riktiga antal +1,33 (4 dividerat med 3). Du rundar alltid upp eller ner till nästa heltal.

Öva på att identifiera hur många kort (enstaka kort) eller hur många kort som finns kvar. Du behöver inte vara perfekt men du måste göra en exakt uppskattning.

admin