Pokerspelets egenskaper och fördelar

Pokerspelets egenskaper och fördelar

Hur inga limit-hold’em-spel sätts ihop kan skilja sig väldigt från bord till bord, beroende på spelarens linje i varje konstellation. Typiskt, genom att lägga till en enda hänsynslös spelare kan spelet gå helt från konservativ och stram till en där spelarna släpper och chipsen börjar flyga i hopp om att vinna pengar från denna våldsamma spelare. Läs om de olika egenskaperna hos snabba och lösa spel.

Starkt pokerspel

-Raises tar vanligtvis persiennerna och fortsättningsbett, efter-floppen tar vanligtvis potten när preflopen heter.
-Spelare är inte villiga att lägga mycket pengar i potten, även om de har en ganska stark hand som 10-10 och AQ.
-Big potter utvecklas knappast på grund av bristen på spelare. Även bluffar brukar vara framgångsrika, eftersom det inte är värt att slåss mot potten.

Löst pokerspel

-Uppsiktligen kallas höjningarna. Detsamma gäller för betydande återupphöjningar.
-Spelare är villiga att churn massor av pengar i potten, även med medelmåttiga händer som 5-5 och KJ.
-Långa krukor och stora bluffar tenderar att vara utbredd och är vanligtvis mindre framgångsrika jämfört med lösa kortspel bluffs. Ändå är de värda mer om de arbetar.

Tja, vad skulle fördelarna med någon typ av spel vara? För det första är lösa spel bättre, eftersom du kan vara väldigt kräsen och mer sannolikt att betala för stora händer. Men för att lyckas i ett löst spel utan gränshållning skulle ett starkt hjärta behövas, eftersom det kommer att finnas flera knepiga situationer där du står inför stora insatser. Om du kan ta reda på att någon bluffar och modig nog att handla om dina personliga övertygelser, lyckas du med att lösa spelet. Å andra sidan måste du räkna ut när du ska bluffa dig själv för att få olika krukor själv.

Omvänt har täta spel också fördelar. I sådana spel kan aggressiva spelare få massor av små krukor. Strategin skulle vara mycket effektiv i lämpliga blindspel. Gör en standardhöjning på tre gånger storleken på big blind för att få massor av krukor. De som inte vinner före floppen kan vanligtvis vunnas på floppen genom regelbundna fortsatta satsningar lika med hälften av potten.

Starka spelare är vanligtvis mer enkla, så du kommer att möta färre check-raise-bluffar än lösa spel. När någon pressar tillbaka med checkhöjningar eller återupphöjningar i tätt spel, är det bäst att låta mediokra händer gå förbi. Blackjackstrategin har något gemensamt med denna strategi.

admin