Spelet med Double Exposure Blackjack

Spelet med Double Exposure Blackjack

Gillar du att spela blackjack? Du vet att det är en stor utmaning för att du måste fatta beslut och du är något blind när du gör det. Du vet inte vad som ligger under den återförsäljarens upcard. Hålkortet kan vara något, och många spelare fortsätter med antagandet att hålkortet kan vara ett tio-värde-kort. Men varför hantera mysteriet, eller hur? Vad händer om du kan se båda korten som återförsäljaren har? Skulle det göra dina beslut om spelstrategi mycket enklare? Visst det skulle.

Du kan faktiskt spela den här versionen av Blackjack på många onlinekasinon. Det heter “Double Exposure Blackjack”, och det är populärt, men kommer med några villkor. Förfarandet är i huvudsak detsamma; när återförsäljaren händer de första två korten ger de sig också två kort som du kan se. Effekten av detta borde vara uppenbart; du vet vad ditt första beslut borde vara. Och du kommer att bli tvungen att göra några saker som annars skulle kunna betraktas som konventionella. Om till exempel omhandlaren har en 20 och du får en 17, hanterar du det annorlunda än vad du skulle om du bara kunde se ett av de tio värde korten och du satt med en 17. Den grundläggande strategin skulle diktera att du skulle stå med den typen av hand, men om du gör det här, är du död. Så du måste träffa.

Om inga andra regler ändras i det här spelet kan du hitta dig själv med en enorm fördel med att veta exakt vad du gör mot. Men i den här versionen av blackjack finns det några medgivanden som du måste göra för att se både dealerns kort. För en sak kommer återförsäljaren att vinna alla band, vilket inte skulle vara fallet med vanlig blackjack. Eftersom det skulle hända ungefär 8% av tiden, ger du upp mycket där. När du uppnår en blackjack i det vanliga spelet får du också betalt 3-till-2, men den utbetalningen blir reducerad till jämn pengar i Double Exposure-spelet. Återförsäljaren träffar mjuka 17 i Double Exposure, vilket ger huset större chanser att göra händer. Och du kommer att vara begränsad när det gäller några av dina spelaralternativ, som fördubblas efter splittring (ej tillåtet) och splittring av par i allmänhet (som endast kan göras en gång).

Som du kan se, ser Double Exposure ut som att det ger dig en bonus, men måste vara försiktig när du fortsätter.

admin