Spelning Texas Hold’em – Fixera Begränsa

Spelning Texas Hold’em – Fixera Begränsa

FL (fast gräns) Texas Holdem är hörnstenen i Texas Holdem och alla dess typer. Det är här du måste börja om du har för avsikt att vara en bra NL (no limit) eller PL (pot limit limit) spelare, för det här är det bästa stället att lära sig grunden, med den minsta möjliga risken.

Dessutom kommer FL Holdem att tvinga bra spelare att gå ner till en nivå närmare en nybörjare och försöka vinna spelet genom att hamra hemma grunden: räkning, oddsberäkning och starthandsvals. Med ett ord, även om du är en rookie, kommer ingen att kunna trycka dig och att mobba dig till att göra dumma saker, tack vare det faktum att de kommer att ha sina händer bundna av spelets regler.

Som sagt ovan är FL pre-flop-spel baserat på de mest grundläggande pokerprinciperna: Leta alltid efter positiva förväntade värdesituationer och spela så många händer ur dessa situationer som möjligt. På samma gång undviker EV- (negativt förväntat värde) och försök att inte handla på EV-händer alls.

Om du kan hålla upp det går du bort en vinnare. Förväntat värde baseras på många faktorer i preflop-spel: position vid bordet, de olika läsarna du har gjort på dina motståndare, ditt starthandvärde, den åtgärd som genereras av dig och de andra spelarna. I FL tar det inte exakt ett geni för att se var EV + (positivt förväntade värde) är.

Vad du måste förstå om FL-spel är att den första EV som du får på din hand är viktigare än vad den är i NL eller PL. I NL och PL har du några verktyg till ditt förfogande för att skapa en EV + -situation ur något annat, medan du i FL inte kan göra så mycket i det avseendet.

Värdet på händerna som du bestämmer dig för att ta ner sträckan bör också vara väldigt solid mest av tiden (förutom när du spelar korthänt eller i ett heads-up-spel) eftersom du i princip kan räkna med att många andra spelare ser svängen och floden på händerna.

admin